Особые прошения на Литургии

Адрес страницы: https://z.spyridon.spb.ru/

Принимаем записки с именами для прочтения священником во время особых прошений, включаемых в состав Сугубой ектении на Литургии.

Особые прошения — для особых случаев

Например, во время тяжёлой болезни, судебного следствия, накануне путешествия, или в день памяти усопшего. Пожалуйста, обдуманно подавайте эту записку — когда усиленная молитва действительно необходима.

Для остальных случаев есть поминовение на Литургии, которое совершается в составе той же Сугубой ектении. Если не уверены — подайте обычную записку, выбрав пункт «Проскомидия»: подать записку на Проскомидию.

 

Виды особых прошений

Священник: Врачу душ и телес, со умилением в сердце сокрушенном к Тебе припадаем, и стеняще вопием Ти: исцели болезни, уврачуй страсти душ и телес рабов Твоих (имена), и прости им, яко благосерд, вся прегрешения, вольная и невольная, и скоро воздвигни от одра болезни, молим Ти ся, услыши и помилуй.   Хор: Господи, помилуй(трижды).

Священник: Не хотяй смерти грешных, но еже обратитися, и живым им быта, пощади и помилуй рабов Твоих  (имена), Милостиве: запрети болезни, остави всю страсть, и весь недуг, и простри крепкую Твою руку, и якоже Иаирову дщерь от одра болезни воздвигни и здравых сотвори, молим Ти ся, услыши и помилуй.   Хор: Господи, помилуй (трижды).

Священник: Огненную болезнь Петровой тещи прикосновением Твоим исцеливый, и ныне люте страждущих рабов Твоих (имена) болезнь благосердием Твоим исцели, здравие им скоро подавая, прилежно молим Ти ся, Источниче цельбам, услыши и помилуй.   Хор: Господи, помилуй (трижды).

Подать прошение о болящих

Священник: Стопы человеческия исправляяй, Господи, призри милостивно на рабы Твоя (имена) и, простив им всякое прегрешение, вольное же и невольное, благослови благое намерение совета их, и исходы, и входы со путешествием исправи, прилежно молим Ти ся, услыши и помилуй. Хор: Господи, помилуй (трижды).

Священник: Иосифа от озлобления братий его преславно свободивый, Господи, и во Египет того наставивый, и благословением Твоея благости во всем благополучна сотворивый, и сих рабов Твоих (имена) путешествовати хотящих благослови и шествие их безмятежно и благополучно сотвори, молим Ти ся, услыши и помилуй. Хор: Господи, помилуй (трижды).

Священник: Исааку и Товии Ангела спутника пославый и тем путешествие и возвращение их мирное и благополучное сотворивый, и ныне, Преблаже, Ангела мирна рабом Твоим (имена) нами Тебе молящымся посли, во еже наставити их на всякое дело благое и избавити от враг видимых и невидимых и от всякаго злаго обстояния, здраво же, мирно и благополучно к славе Твоей возвратити, усердно молим Ти ся, услыши и помилуй. Хор: Господи, помилуй (трижды).

Священник: Луце и Клеопе во Еммаус спутешествовавый и весело во Иерусалим возвратитися Твоим преславным познанием сотворивый, спутешествуй Твоею благодатию и Божественным благословением и ныне рабом Твоим сим (имена), нами Тебе прилежно молящимся, и во всяком деле блазе, к славе Пресвятаго Твоего Имени, благопоспеши, во здравии и благополучии соблюдая и возвращая во время благоподобно, яко Всещедрому Благодателю, молим Ти ся, скоро услыши и милостивно помилуй. Хор: Господи, помилуй (трижды).

Подать прошение о путешествующих

Священник: Призри, человеколюбче, милостивым твоим оком на рабы твоя (имена), к твоему благоутробию верою припадающыя, и услышав моления их, благое намерение и дело их благослови, и благополучно начати и спешно кроме всякаго препятия во славу твою совершити, яко всесильному царю молимтися, услыши и помилуй. Хор: Господи, помилуй (трижды).

Священник: Во всем споспешествуяй всем во благое, Господи, милостивно и рабом твоим (имена), поспешествуй, Спасе, и во благополучное совершение делу их спешно произвестися, благослови, молимтися, всемогий Владыко, услыши и помилуй. Хор: Господи, помилуй (трижды).

Священник: Ангела твоего хранителя пристави делу сему, благоуветливе Господи, и еже воспятити вся препятия видимых и невидимых врагов, поспешство же во всем ко благополучному совершению делающым сотворити, молимтися, преблагий Спасе, услыши и помилуй. Хор: Господи, помилуй (трижды).

Священник: Во славу твою вся творити повелевая, Господи, рабом твоим (имена), ко твоей славе дело свое начинающым, благословением твоим поспешество благополучное с довольством к совершению подаждь, здравие им со благоденствием даруя, молимтися, вседаровитый Творче, услыши и помилуй. Хор: Господи, помилуй (трижды).

Подать прошение перед началом доброго дела

Священник: Благодаряще со страхом и трепетом, яко раби непотребнии Твоему благоутробию, Спасе и Владыко наш Господи, о Твоих благодеяниих, яже излиял еси изобильно на рабех Твоих (имена), и припадаем, и славословие Тебе яко Богу приносим, и умиленно вопием: избави от всех бед рабы Твоя, и всегда яко милостив исполни во благих желание всех нас, прилежно молимся Ти, услыши и помилуй. Хор: Господи, помилуй (трижды).

Священник: Якоже ныне, милостивно услышал еси молитвы рабов Твоих (имена), Господи, и явил еси на них благоутробие человеколюбия Твоего, сице и в предняя не презирая, исполни во славу Твою вся благая хотения верных Твоих, и яви всем нам богатую милость Твою, вся нам согрешения презирая: молимся Ти, услыши и помилуй. Хор: Господи, помилуй (трижды).

Священник: Благоприятно, яко кадило благовонное и яко тучная всесожжения, да будет, Всеблагий Владыко, благодарение сие наше пред величеством Славы Твоея, и низпосли всегда яко щедр рабом Твоим (имена) богатыя милости, и щедроты Твоя, и от всех сопротивлений видимых и невидимых врагов Церковь Твою Святую и град сей избави, людем же Твоим всем безгрешное со здравием долгоденствие, и во всех добродетелех преспеяние даруй, молим Ти ся, Всещедрый Царю, милостивно услыши и скоро помилуй. Хор: Господи, помилуй (трижды).

Подать благодарственное прошение

Священник: Избавлей нища от сильна, и убога, емуже несть помощника, в бедах и заточении и во узах сущыя, яко щедр милостивно посети, прилежно молим Ти ся, скоро услыши и яко Щедр помилуй. Хор: Господи, помилуй (трижды).

Священник: Иосифа в темнице иногда в Египте заключеннаго преславно свободивый, и ныне нами Тебе призывающыя раб Твоих (имена) в заключении находящихся от пагубы, озлобления и горькия беды избави, молим Ти ся, избавителю Милостивый, услыши и скоро помилуй. Хор: Господи, помилуй (трижды).

Священник: Петра от уз и темницы изведый, и невредна Церкви Твоей представивый, Христе, и рабов Твоих (имена) в заключении пребывающих в покаянии Тя призывающих и нами Тебе ныне молящихся, яко милосерд помилуй, и от уз свободи , молим Ти ся , Всемилостивый Спасе, услыши и помилуй. Хор: Господи, помилуй (трижды).

Подать прошение о пребывающих под следствием и осужденных

Священник: Еще молимся о упокоении душ усопших рабов Божиих (имена) и о еже проститися им всякому прегрешению, вольному же и невольному. Хор: Господи, помилуй (трижды).

Священник: Яко да Господь Бог учинит души их, идеже праведнии упокояются. Хор: Господи, помилуй (трижды).

Священник: Милости Божия, Царства Небеснаго и оставления грехов его их у Христа, Безсмертнаго Царя и Бога нашего, просим. Хор: Подай, Господи.

Священник: Боже духов и всякия плоти, смерть поправый и диавола упразднивый, и живот мiру Твоему даровавый: Сам, Господи, упокой души усопших раб Твоих (имена), в месте светле, в месте злачне, в месте покойне, отнюдуже отбеже болезнь, печаль и воздыхание. Всякое согрешение, содеянное ими словом, или делом, или помышлением, яко благий человеколюбец Бог, прости, яко несть человек, иже жив будет и не согрешит. Ты бо Един кроме греха, правда Твоя правда во веки, и слово Твое истина.
Яко Ты еси воскресение и живот, и покой усопших раб Твоих (имена), Христе Боже наш, и Тебе славу возсылаем, со безначальным Твоим Отцем, и пресвятым и благим и животворящим Твоим Духом, ныне и присно, и во веки веков. Хор: Аминь.

Подать прошение об упокоении усопших

 

Пожертвование

Рекомендуемая сумма пожертвование за одно имя — 150 руб.
Мы не проверяем, поступило ли пожертвование к конкретной записке или нет, поэтому решение о переводе средств оставляем за вами.

Совершите пожертвование одним из указанных способов в любое удобное время. Записка будет прочитана на ближайшей Литургии не дожидаясь поступления вашего пожертвования. Записка читается один раз священником на Проскомидии и один раз в составе особых прошений на Литургии.

О всех и за вся

Пожалуйста, не подавайте одни и те же имена на все прошения сразу. Выберите один тип прошений, наиболее подходящий к вашей ситуации.

  1. В записках могут быть указаны только имена принявших Таинство Крещения православных христиан.
  2. Имена должны быть написаны  в родительном падеже (отвечать на вопрос "кого?"). Первыми указываются имена архиереев и иереев, причем указывается их сан - например, епископа Тихона, игумена Алексия, иерея Ярослава, затем пишите свое имя, своих родных и близких, например, Александры, Иоанна, Антония, Илии и т.д.
  3. Все имена должны быть даны  в церковном написании (например Георгия, а не Юрия) и полностью (например Александра, Николая, но не Саши, Коли)
  4. В записках не указываются фамилии, отчества, звания и титулы, степени родства.
  5. Ребенок до 7 лет в записке упоминается как младенец - младенца Иоанна.

 

KREST
Особое прошение на Литургии

Особые прошения подавайте на странице https://z.spyridon.spb.ru/
 
There is no form with this name or may be the form is unpublished, Please check the form and the url and the form management.

 

 

 

Храм Спиридона Тримифунтского

Адрес храма: Санкт-Петербург, г. Ломоносов, Иликовский просп., д. 1

Открыт ежедневно, с 10:00 до 17:00
(или до окончания вечерней службы)

Телефон храма:(812) 423-27-44

e-mail: spyridon.spb@yandex.ru

HRAM2013 square

Храм святителя Спиридона Тримифунтского, город Ломоносов. 1838 — 2024
Любое использование текстовых или графических материалов допускается только с разрешения администрации сайта